Gitara (akustična)

GK2B4694

Goran Kovačić je rođen 23.04.1982. godine u Banjaluci.

Od 1995. godine živi u Beogradu gde završava srednju muzičku školu “Josip Slavenski” i Fakultet muzičke umetnosti u klasi profesorke Vere Ogrizović.

U periodu od 2003.-2005. studirao je i na prestižnom univerzitetu “MOZARTEUM” u Salzburgu u klasi virtouza Eliota Fiska. Dobitnik je mnogobrojnih republičkih i međunarodnih nagrada u domenu klasične gitare. Od 2010. godine radi kao redovni profesor u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi “Kosta Manojlović” u Zemunu u kojoj je do sada izveo na put visokog obrazovanja mnoštvo srednjoškolaca s kojima je i ostvario zapažene rezultate na republičkim takmičenjima.

Pored pedagoškog rada, Goran se od 2000. godine bavi aktivno pop muzikom kao kompozitor, tekstopisac, aranžer, gitarista i producent.

Saradnjom sa eminentnim izvodjačima kao što su: Aleksandra Radović, Željko Joksimović, Jelena Tomašević, Nina Badrić, Emina Jahović, Marija Šerifović, Maya Sar, Sergej Ćetković, te mnogim drugim, dokazao se kao kompletan muzičar na svim poljima, kako autorskim, tako i izvodjačkim.

2007. godine je bio koautor, aranžer i producent pesme predstavnice za BiH na Eurosongu u Helsinkiju koju je izvodila Marija Šestić (Rijeka bez imena).

Kao najveći uspeh izdvaja dugogodišnju saradnju sa Aleksandrom Radović sa kojom je pored mnogih pesama, najveći uspeh postigao sa numerom “Čuvam te” za koju je pisao muziku i tekst.

2010. godine osniva svoju muzičku grupu “Gitarsi”, čiji je producent i autor numera.