O nama

O OSNIVAČU

Osnivač kreARtivnog centra je Aleksandra Radović, jedna od naših najpriznatijih pop pevačica i kantautora u regionu.

Svoje muzičko obrazovanje započela je već sa devet godina. U srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Šapcu završila je tri odseka: opšti(muziči saradnik), instrumentalni(odsek harmonika) i solo pevanje. Pored toga, svira klavir i flautu.

Diplomirala je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, muzički smer, odsek opšta muzička pedagogogija. Pedagoškim radom bavi se od 2006. kada je i pokrenula prvu školu pevanja na našim prostorima. Kroz školu je od tada prošlo više od 150 učenika od kojih su mnogi započeli svoje solo karijere kao solo ili prateći vokali.

Dobitnica je višestrukih priznanja za pevačicu godine i albume godine: Radijski Festival, Sunčane Skale, Beovizija, Pjesma Mediterana, Oskar popularnosti (Srb), Oskar popularnosti (BiH), Davorin Popović (BiH) i mnogih drugih nagrada iz oblasti autorstva i humanitarnog rada.

Do sada je objavila 3 studijska albuma na kojima je velikim delom autor muzike i tekstova, a njen poslednji album “Žar ptica” zvanično je i najprodavaniji album ženskog pop izvođača u Srbiji.

 

O ŠKOLI

KreARtivni centar postoji i radi u Beogradu i Novom Sadu. Kroz centar su prošle mnoge javne ličnosti: Jelena Tomašević, Sergej Ćetković, Marija Šerifović, Leontina Pat, Saša Kovačević, Dragan Vujić Vujke, Ljiljana Jorgovanović, Aleksandra Milutinović i mnoga druga poznata imena srpske autorske, pevačke i glumačke scene.

Cilj kreARtivnog centra je da mladim ljudima usadi ljubav prema muzici i osposobi ih da osete magiju muzike i implementiraju je u svoje biće i interpretaciju. U moru šunda, kiča i neukusa, kreARtivni centar je oaza kvalitetne pop muzike i kao takav ulaže sve napore da kod mladih pevača izgradi dobar muzički ukus.

Svojim najvrednijim i najtalentovanijim polaznicima kreARtivni centar, a na prvom mestu Aleksandra Radović, omogućava lakši i sigurniji ulazak u estradne muzičke vode, obezbeđuje nastupe i povezuje ih sa najvećim i najznačajnijim imenima iz sveta muzike kod nas.

Škola pevanja Aleksandre Radović je vremenom prerasla u kreARtivni centar a osnovna delatnost joj je i dalje pevanje. Odseci koji su pri kreARtivnom centru, prvenstveno su namenjeni mladim pevačima svih nivoa znanja a služe im da prošire svoja znanja i sposobnosti unaprede svoj javni nastup, ostvare kontakt sa publikom, steknu samopouzdanje i podignu svoju interpretaciju na znatno viši nivo.

Bez obzira na to, gluma, scenski pokret, ples i instrumentalni odseci mogu se pohađati nezavisno, a mogu se izabrati kao izborni predmeti na pevačkim odsecima.